Scottov Genij je na trgu že od leta 2004, v različnih oblikah, z nenavadnim vzmetenjem in ročkami, ki mu lahko spremenijo osebnost. Na podlagi uspešne olimpijske zmagovalne platforme Spark, ki je nastala lani, novi Genius prevzema štiri-točkovni sistem vzmetenja s sistemom TwinLoc, progresivno kinematiko, sodobno geometrijo in pozornost pri podrobnostih in specifikacijah.

Z znamko Scott je največkrat povezana tudi nizka teža in nič drugače ni pri novem Geniusu. Karbonski model 900 Tuned s 150 milimetri hoda tehta 12,4 kg.Scott Genius na kratko:
- namen: trail / vsegorsko
- velikost obročnikov: 27.5" / 29"
- hod zadaj: 150 mm
- 65º / 65.6º kot vilice preko sistema flip chip
- TwinLoc sistem
- 7 modelov s karbonskimi in aluminijastimi okvirji
- dobavljivost september 2017

Okvir

Štiri-točkovni sistem vzmetenja, Trunnion vpetje Fox amortizerja, notranja napeljava bovdnov za sistemTwinLoc. Sprejme obročnike od 27,5 do 29 palcev z različnimi širinami plaščev. Flip chip na zadnjem trikotniku spremeni kot za 0.6 stopinje za bolj pokončen kot vilice pri manjših obročnikih.


Geometrija

Verižna cev meri 438 mm in gonilni ležaj je 345 mm od tal, odvisno seveda od debeline plaščev in nastavitve flip chipa. Kot podsedežne cevi je sedaj 75 stopinj. Scott poudarja, da je Genius trail kolo in ni namenjeno enduru.

Ne manjka TwinLoc, ki je Scottova stalnica. Sedaj je ta platforma integrirana tudi v Fox Nude amortizerje in ponuja tri nastavitve. Odprta s 150 milimetri hoda, srednja “traction control“ s 110 milimetri zadaj ter odprto vilico s povečanim dušenjem in popolnoma zaprta.Syncros

Seveda je od Scottovega prevzema znamke Syncros kolo opremljeno z njihovimi komponentami, ki imajo v gorskem kolesarstvu legendaren status. To jim omogoča, da komponente razvijejo namensko za posamezne modele koles in nič drugače ni pri Geniusu. Integrirana opora in krmilo Hixson sta eni izmed komponent, pa tudi priročni ročaji, ki služijo tudi kot pritrditev ročic za daljinsko upravljanje potopne opore Fox Transfer in ročice TwinLoc.


Takole so se z novim Geniusom na predstavitvi v dolini Aoste podili Nino Schurter, Brendan Fairclough, Rémy Absalon in Andrew Neethling.

Foto proizvajalec

Več na scott-sports.com

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.