Močna naprava z mehkimi linijami ponuja široko paleto funkcij. Če si resen športnik, najdeš nekaj velikih izboljšav.

Garminu Forerunner 935 z vsemi funkcijami, ki jih ponuja, pač ne moremo reči ura, saj nekako pokriva dva svetova. Neverjetno moč Fenixa 5 in elegantno obliko in težo (lahkotnost) naprave, ki je bolj namenjena aktivnim športnikom.

Z vsemi funkcijami Fenixa 5, ki je bolj namenjen avanturistom in ljudem, ki ga nosijo vse dni in je pravzaprav elegantna ura z neverjetno funkcionalnostjo, je Forerunner 935 precej lažji, tanjši in brez dodatne barvitosti pri uporabi dodatkov. Je pa zaradi tega ultimativna naprava za spremljanje aktivnosti in načrtovanje treningov resnega športnika.

Drobovje

935 je po dolgem času ena bolj navdušujočih naprav Garmin in deluje tudi kot pametna ura, seveda v povezavi s telefonom. Ena bolj pomembnih funkcij je spremljanje obremenitve. To je preprost zaslon, ki vam pove, kako se vaša telesna pripravljenost izboljšuje in med tem spremlja koliko treninga vlagate.

Z uporabo tehnologije in algoritmov Firstbeat, podjetja za analizo srčnega utripa in učinkovitosti treninga, se Garmin Forerunner 935 prilagaja stopnji vaše telesne pripravljenosti, vam pove v katerem trening ciklu ste in vam podaja informacije v kateri fazi le-tega se pravzaprav nahajate.

To je odlično predvsem za tiste, ki trenirajo za vzdržljivostne športe in načrt nato prilagajajo glede na informacije, ki jih podaja 935.Oblika in funkcionalnost

Oblikovanje ... no, težko je verjeti, koliko stvari je v tako majhni napravi. Mehka, ploska oblika, ki bi brez težav lahko nadomestila tudi vsakodnevno uro.
Na spodnji strani je senzor Elevate za merjenje srčnega utripa, ki se je zelo dobro izkazal tudi pri gorskem kolesarjenju.

Po tednu dni Alta Via Stage Race po Ligurijskih Alpah, lahko potrdim, da je natančen tudi, ko te premetava po kamnitih stezah, stopnicah in preko metrskih dropov.
Ko pa velikemu Garminu (tistemu, ki je pričvrščen na krmilno oporo) zmanjka baterije, te reši navigacija, ki je vgrajena v 935. Če tudi brez podložene karte, je mogoče še bolj učinkovita in natančna. Zaslon 935 je glede na prejšnje modele močno nadgrajen. Enostavno lahko pregledujete funkcije z gumbi ali pa si naredite svoje bližnjice.Nekaj bližnjic je pravzaprav že vgrajenih. Tu je ogromno meritev in prav za vsak šport najdete primerno.

Seveda lahko nanj preko ANT in BT povežete vse možne senzorje. Tu je tudi barometrski višinomer za gorsko kolesarjenje in pohodništvo. Če ste redna “planinska koza”, lahko natančno preverite višino na kateri se nahajate.

Zaslon je jasen in berljiv, z večjo količino slikovnih pik kot pri prejšnjih modelih. Vmesnik je prenovljen, a še vedno zelo podoben kot prej. Glavni zaslon je preprost in prilagodljiv, z veliko elementi, ki si jih je potrebno ogledati, ko se pomikate po napravi, a uporabniška izkušnja je intuitivna in naravna.Glavno za konec!

Baterija ima v načinu UltraTrac 24 ur trajanja. To pomeni z vključenim spremljanjem aktivnosti, GPS, navigacija … ! Osebno lahko potrdim, da sem v osmih dneh avanture Forerunner 935 napolnil dvakrat. To pomeni stanje pripravljenosti in spremljanje srčnega utripa in počutja 24/7 ter skoraj 45 ur v načinu navigacije in spremljanja aktivnosti ter GPS.

Forerunner 935 je vsekakor moja izbira!

Garmin

Naslovna fotografija Alessandra Repetto