Shimano posodoblja strojno opremo in programsko za svoja E-MTB kolesa. Le-ta dopušča kolesarju, da nastavi Boost ali Trail način z visoko, srednjo in nizko nastavitvijo skozi tri načine vožnje - Dynamic, Explorer in Custom, bodisi na vožnji ali doma.

V Dynamic načinu, ki je prednastavljen na kolesih, Boost nastavitev ponuja visoko stopnjo pomoči na pedalih, medtem ko je ta v Trail načinu precej nižja. Eco način še vedno ponuja najbolj ekonomično nastavitev baterije.

V Explorer načinu sedaj obstaja srednja nastavitev pomoči na pedalih in je namenjena normalni vožnji z občasnim tehničnim terenom.

V Custom načinu lahko kolesar nastavi svoj osebni način, ki odgovarja njegovemu stilu vožnje ali terenu, ki ga namerava voziti.

Nova programska oprema ponuja intuitivno in spremenljivo nastavitev pomoči na pedalih, kar je lahko razbrati na grafu zaslona E8000. Če poenostavimo, bolj ko pritiskate na pedala v načinu Trail, več pomoči ponuja motor. Tja do 70 Nm, za še lažje premagovanje strmih vzponov.

Vse te nastavitve se lahko urejajo prek pograma E-TUBE, na računalniku, tablici ali telefonu.Foto proizvajalec

cycle.shimano-eu.com

Preberi še:
Shimano Steps MTB: E-motor za gorska kolesa