Mondraker je bila prva znamka koles, ki je pričela s trendom podaljšane zgornje cevi in krajše krmilne opore oziroma s tako imenovano “forward geometry“.
Njihov model Foxy je kolo, na katerega so najbolj ponosni, in prvo, ki je tovrstni koncept spravilo v prakso. Po petih letih je ta koncept še napredoval, a ideja je ostala enaka.

Mondraker si je za leto 2018 zadal, da bo naredil že tako dobro kolo še boljše. Za Foxyjevo 15. obletnico so spremenili konstrukcijo okvirja in vzmetenja, ki je podaljšalo hod s 140 na 150 milimetrov.Model za prihajajočo sezono bo dostopen v dveh karbonskih izvedbah - Stealth Carbon in Stealth Air Carbon technology. Pravijo, da je slednji lažji brez izgube na kvaliteti običajnega modela Stealth. To omogoča boljša kontrola in natančnejše nalaganje tkanine in epoksi smole z vakuumskim procesom pod visokim pritiskom.


Foxy nadaljuje z vpetjem nihajke Zero Suspension za metrične amortizerje. Prav tako so hod povečali na 150 mm, da je kolo še bolj pripravljeno za ekstremne razmere. Vsi modeli imajo metrični standard Fox ali Rock Shox, odvisno seveda od opremske različice. Prav tako imajo nove 15-milimetrske ležaje.


Foxy ima nastavljivo geometrijo, ki jo že poznamo z modelov Summum Carbon in Dune Carbon. Nastavljivi krmilni ležaj omogoča +/- 1 stopinjo spremembe, glede na tovarniško 66 stopinjsko nastavitev. Preko “dropoutov“ ponuja tudi 10 milimetrov nastavitve, kar omogoča podaljšanje cevi ob verigi. Model XR ima celo vilico s 160 milimetri hoda.

In če to ni dovolj, imajo novi modeli Foxy spredaj in zadaj standard Boost ter 73-milimetrski gonilni ležaj z navojem in pritrditvijo ISCG05.

Več podatkov in “geek” tehnologije na spletni strani mondraker.com

Foto proizvajalec

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.