Garmin je predstavil novo napravo Edge 1030. Visoko zmogljiv kolesarski računalnik, ki združuje navigacijo, trening in kolesarski užitek v lahek paket. Uporabili so milijone kilometrov, ki so v bazi Garmin Connect, tako 1030 z opcijo Trendline ponuja najboljše in najlepše trase na cesti ali izven nje. Vse to z opcijo “turn-by-turn” na prednaloženem zemljevidu Garmin Cycle.

1030 ima 3,5-palčni zaslon visoke resolucije na dotik, ki deluje v vseh vremenskih razmerah, tudi z uporabo rokavic. Svetloba ekrana se prilagaja glede na razmere, tako da je navigacija ali pogled na pomembne podatke bolj viden kot kdajkoli prej.

1030 je združljiv z vsem naborom Garminovih izdelkov Vector in 3S power meter, kot tudi s kolesarskimi izdelki Varia, Varia Rearview Radar in Varia UT800 Smart Headlight.

Prednaloženi zemljevid Garmin Cycle ponuja navigacijo “turn-by-turn” in opozarja na ostre ovinke na poti. Na zaslonu lahko izmenjuješ podatke o nadmorski višini, zanimivostih na poti ali poiščeš naslov in nastaviš pot do le-tega. Če vneseš čas in dolžino poti, ti bo 1030 samodejno ponudil tri različne krožne trase s tvojega izhodišča glede na teren, ki ga izbereš.Povezljivost s telefonom pomeni, da ti ne bo več potrebno segati v žep ob prejetju raznih opozoril ali sporočil. Možno je tudi pošiljanje prednastavljenih sporočil direktno s 1030 na drug 1030. Vgrajen opozorilnik ob nesreči avtomatsko pošlje tvojo lokacijo izbranemu kontaktu, medtem ko GroupTrack in LiveTrack omogočata spremljanje tvoje lokacije v realnem času.

Nameščeni so tudi Strava Live Segments, za katerega pa je potreben način Strava premium. TrainingPeaks Connect je za dnevne treninge, Best Bike Split Race Sync pa za spremljanje tvojih priprav na prihajajoče tekme.

Edge 1030 ima nov nastavek za pritrditev, ki skrbi, da je v liniji s kolesarskim krmilom in mu daje nizek profil. 20 ur trajanja baterije je veliko že samo po sebi, a Edge 1030 ima poleg tega še dodatno baterijo Garmin Charge za polnjenje med vožnjo. Ta ponuja dodatnih 40 ur delovanja, kar pomeni, da z enim polnjenjem lahko odpelješ tudi kako krajšo etapno dirko ali pa Trans Slovenijo.

Foto Garmin

Garmin na spletu

Preberi še:
Bobi preizkuša: Garmin Forerunner 935