Tubeless kit Blackburn Plugger ni edino, niti prvo orodje za hitro popravilo predrtih plaščev. Teh je na trgu kar nekaj. Je pa eno izmed redkih, ki vključuje nosilec s trakom in ga tako lahko pritrdite na mesto, kjer vam bo najbolj pri roki. Seveda je razlog preprost. Hitreje ko lahko uporabite orodje, manj zraka boste izgubili, in če do cilja ni prav daleč, mogoče celo bombica s Co2 ne bo potrebna. V nasprotnem pa bo polnjenje plašča hitrejše in manj časa boste zapravili z njim.


Obvezna oprema

Čeprav so plašči za uporabo brez zračnic napolnjeni s tesnilnim mlekom, ki vsebuje bodi si lateks ali podobne polimere, so večje luknje za zapolnitev zgolj z mlekom lahko težavne, oziroma se jih ne da zapolniti. Takrat v igro stopi tubeless kit.


In kakšen je potek?

Gumiran trak namestiš v votlo iglo, ga potisneš skozi luknjo v plašču, iglo potegneš ven in trak ostane v luknji. Ta se s tako imenovanim “gumiranim črvom“ zatesni. Hkrati ustvari zamašek, okoli katerega se tesnilno mleko lažje nabere in zgosti ter učinkovito ustavi uhajanje zraka iz plašča.

Blackburn Plugger je majhen in priročen. Predvsem pa je v pomoč, da boš znova hitro na poti. Naj bo to na izletu ali na dirki.

Pri nas na voljo v trgovini Proadventure

Foto proizvajalec