Kolo: Pivot Mach 55 (2018), velikost M


Značilnosti

Polnovzmeteno turno kolo, ki je zaradi večih značilnosti pogojno tudi enduro. Z okvirjem in nihajko iz karbona, zadaj 140 in spredaj 160 mm hoda. Obročniki 27.5. Kup možnosti za sestavo, preizkušeni se reče PRO XT/XTR 1x.

Romantično razmerje

Ampak tehle Pivotov smo pa v zadnjem letu testirali, kot bi slovenski prodajalci kaj oglaševali pri nas, haha. V resnici je znamka zelo napredna in marljiva in ponuja odlična kolesa za vsak namen, tako da sem fural gravel/ciklokros, maratonca, elektro in zdaj tole. S svojo masivno karbonsko zgodbo z veliko dobrimi detajli se gredo dobro zgodbo, pa še z barvami in grafiko ne komplicirajo.

Priložnost za furanje

Za kar nekaj časa se je zataknil pri nas in odpeljal nekaj dobrih furc doma in v gosteh. David iz sosednjega brloga si je celo enega naročil - velikost L in tudi zame pri 180 cm bi bil primernejši od M.

Vtisi

- Kolesa pogosto dobimo iz rok neke revije, ki jih preizkusi pred nami. Fantje, glede na nastavitve vzmetenja in še česa sta možnosti dve: ali koles sploh ne testirate, le poslikate jih in od nekod prepišete tisti vaš “test”, ali pa nimate pojma o nastavitvah. Okej, še tretja je - da vse nalašč narobe nastavite za nas, ampak glede na vaše tekste bi rekel, da nimate toliko domišljije.
- Komponente si res lahko izmišjuješ. Testna verzija je druga najcenejša (cena spodaj) z opremo XT in zadnjim menjalnikom XTR, vzmetenjem Fox Factory, gonilko Race Face Aeffect SL z enim verižnikom, obročniki DT Swiss M1700 z obroči širine 35 mm …
- Tako kot na vseh drugih polnovzmetenih Pivotih za zadnjo nihajko skrbi vpetje DW-link, kar pomeni občutljivost za majhne reči pod kolesi in učnikovitost pri velikih udarcih ter učinkovito poganjanje - če seveda prav nastaviš blažilec.
- Plezanje je dobro, zlasti s 30 zobmi spredaj in 46 zadaj, zlezel sem zelo strme reči.
- Proizvajalec poudarja novo dolgo in nizko geometrijo. Da, kolo je zelo okretno, igrivo in hkrati stabilno pri hitrosti.
- Plašči širine 2,6 palca so pravzaprav široki 2,5, pravijo tisti, ki so jih dejansko zmerili. Priročna širina na 35 mm širokih obročih, luštna zabava na nizkem pritisku, seveda brez zračnic.
- V čem je štos teh 20 mm manj hoda zadaj kot spredaj? Vse pogosteje srečujemo taka kolesa. Včasih se mi zazdi, da zadaj hoda zmanjka, a konec koncev - če imaš blažilec prav nastavljen, ti ga včasih mora zmanjkati.
- WTB-jevi ročaji PadLoc … Za njih mora biti krmilo odrezano pod kotom. In ko zlomiš konec ročaja, je vožnja lahko malo zoprna.
- Še to: v okvirju je tudi pri velikosti S dovolj prostora za velik bidon.
- Ne spomnim se, kdaj sem tako težko izbral tistih pet fotografij detajlov za galerijo. Napeljava kablov, zaščita okvirja, obline, komponente … Pri Pivotu lahko res v neskončnost strmiš v podrobnosti.


Na jetra

Testno kolo je bilo sestavljeno z dobrimi, a ne vrhunskimi komponentami. Cena je pa kar vrhunska.

Pa še nekaj, kar ni povezano neposredno s kolesom - prvič, odkar uporabljam mleko v plaščih, sem uničil ventil, in to oba. Enega tako, da ga nisem mogel več zapreti, drugega tako, da ga nisem mogel več spustiti … Katero mleko naliva Pivot v svoja testna kolesa?

Za koga

Če ga želiš po hribih žurati, glej 55 in morda še malo nižje proti 429 Trail. Če želiš drveti, tudi na enduro dirkah, razmisli o Mach 6. Ah, potem sta tu še Firebird in Switchblade …

Cena 7.399 €

Velja za testno inačico PRO XT/XTR. Izbiraš lahko vse do cene 11.999, tudi v črni barvi z modro grafiko. Posebej lahko doplačaš za vzmetenje in obročnike. Pa še jubilejno inačico za 10-letnico so predstavili …

Džojrajd omogočil Factory Store

Več o kolesu na www.pivotcycles.com

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.