Yeti je zopet presenetil. Dolgo pričakovano polnovzmeteno kolo za kros je uzrlo luč sveta. A ni čisto ta pravi xc žrebec. Glede hoda na zadku morda, a spredaj bodo vedno vpete vilice, ki sodijo v razred "trail", turnih koles.


Na kratko

Popolnoma karbonski okvir, 100 milimetrov hoda zadaj, BOOST 148x12, nekoliko drugače (zaradi manj prostora) postavljena vodila Switch Infinity, ki so manjša in še kompaktnejša. Na prednjem delu je prostor za vilice s 120 milimetri hoda. Kot krmilne cevi se ustavi pri 67,8 stopinjah, dolžina cevi ob verigi pa znaša 43,7 centimetra.

Zaradi drugačne postavitve vodil je podsedežna cev neprekinjena in omogoča uporabo daljših potopnih opor. Prav tako je na spodnji cevi prednjega trikotnika prostor za nosilec za flaško. Pletenice so speljane po notranjosti okvirja, zato so tudi linije mnogo čistejše.

Novi Yeti predstavlja kros kolo za uživače. Za tiste, ki se radi igrajo z manj hoda, si želijo hitrega vzpenjanja, po duši pa so še vedno kolesarji, ki uživajo v vožnji navzdol. Na voljo bo kot okvir (skupaj z blažilcem Fox Factory DPS) ali pa kot celotno kolo z različnimi opremskimi variacijami - v glavnem komponente Sram in blažilci Fox.


SB100 bo na voljo tudi za nežnejši spol. Pri Yetiju mu dodajo končnico Beti ter namenijo več pozornosti vzmetenju in komponentam, ki so bližje ženskam.

Več o novem SB100 na yeticycles.com

Foto proizvajalec