Vittoria je predstavila zelo dobro rešitev za izboljšanje voznih lastnosti gorskokolesarskih tubeless plaščev. Penasti vložek, imenovan Air-liner, preprečuje predrtje plašča in ščiti obroč pred poškodbami. Hkrati izboljšuje oprijem plašča. Zaščitna pena ima dva nasproti stoječa utora, kamor se razporedita zrak in tesnilna tekočina, s tem pa zagotavlja najboljšo možno oporo plašču.

Air-Liner so razvili v sodelovanju s podjetjem Deaneasy, ki je pionir v izdelavi zaščit tubeless plaščev. Air-Liner je cev iz tehnične pene, izdelane po posebnem postopku, imenovanem "coring". Za razliko od cenejših postopkov tiskanja ali izrivanja, s katerimi so izdelani primerljivi izdelki na trgu, se kemična struktura polimera nove generacije, iz katerega je izdelana pena ,ne spremeni.Dimenzije in priporočena vrednost tlaka

Tlak v plaščih je odvisen od več dejavnikov (širina plašča, teža kolesarja, tehnika vožnje), zato je priporočena tebela zgolj informativna in izdelana na predpostavki teže kolesarja, ki znaša 80 kg.
- velikost S: spredaj 1,1 bar, zadaj 1,3 bara
- velikost M: spredaj 1,2 bara, zadaj 1,4 bare
- velikost L : spredaj 0,8 bara, zadaj 0,9 bara
- velikost XL: spredaj 0,8 bara, zadaj 0,9 bara

Montaža je zelo enostavna.

Zaščita Air-Liner je na voljo za vse dimenzije gorskokolesarskih plaščev.
- velikost S – XC / Maraton s plašči širine med 1.9” in 2.2”
- velikost M je primerna za AM / enduro s širino plašča med 2.25” in 2.5”
- velikost L je namenjena enduro / plus. Širina plašča pa od 2.5” do 2.7”
- velikost XL je primerna za plus / fat in zadostuje za plašče širine med 2.7” in 4.0”

Teža izdelkov se giblje med 160 g in 220 g (odvisno od velikosti). Življenjska doba znaša 2000 ur - izračun je narejen za kolesarja s težo 80 kg in ob predpostavki normalnih pogojev uporabe. Set vsebuje dve zaščitni peni in dve vezici za sklenitev penastega obroča.Splošna uporaba

Air-Liner se lahko uporablja na vseh vrstah obročev (standard in tubeless-ready), s tubeless ready ali tubeless plašči in z vsemi vrstami tesnilnega mleka v kombinaciji z vsemi izvedbami ventilov tubeless.

Ostale informacije najdeš pri Vizija sport iz Logatca.

Foto proizvajalec