Nekoliko smo zaspali in ga marca čisto spregledali. A glede na to, da so naše Video sredice bikepackersko naravnane, je prav, da vsake toliko predstavimo tudi kakšnega makadamkarja.

Rocky Mountain Solo prihaja izpod Skalnega gorovja, namenjen je popotnikom na kolesih in uživačem na makadamskih poteh, pa tudi kakšna “speglana” enoslednica mu ne bo tuja.

Na kratko

Dva modela - cenejši s končnico 50 in dražji s številko 70. Pri obeh je osnova aluminijast okvir serije 6061 SL, asimetrična postavitev obverižnih cevi, prostor za pesto širine 12x142 mm ter prilagoditev okvirja prestavnemu sistemu 1x. Ne gre mimo notranje napeljave kablov, okvir pa je združljiv tudi s potopno sedežno oporo. Vilice so popolnoma karbonske, z nastavki za prtljažnik in blatnike in sprejmejo 15-milimetrsko os. Tako spredaj kot zadaj je prostor za plašče dimenzije 700 x 40 ali 650B x 2,2.

Cenejši Solo je opremljen s prestavnim in zavornim sistemom Sram Apex, gonilka je FSA. Pri dražjemu za prestavljanje in zaviranje skrbi Sram Force, gonilka je tudi tokrat FSA.

Sam Schulz ti v popotniškem videu razloži filozofijo Sola

Več o kolesu Rocky Mountain Solo izveš na bikes.com

Foto proizvajalec