St.Rich je že nekaj časa pomemben akter na področju kolesarskih oblačil. Italijansko podjetje svoje izdelke prodaja po vsem svetu. Ob pregledu njihove palete izdelkov, ki je visokega standarda in cenovno ugodna, pa ni težko razumeti, zakaj St.Rich na trgu kolesarskih oblačil raste.

Morda si že zasledil, da je njihove drese na lanskem ABSA Cape Epic vozil dvojec mtb.si in kar nekaj slovenskih klubov je opremo te blagovne znamke nosilo v pretekli sezoni. Njihov ugled zagotavlja visoko kakovostno oblačilo. Komplet za novo sezono 2019, ki sem ga testiral, kaže, da podjetje veliko pozornost posveča videzu, udobju in varnosti.

Vožnja

Komplet je že na pogled videti visoke kakovosti in že po nekaj vožnjah to lahko potrdim. Preizkusil sem model s kratkimi rokavi in v barvah cestne kontinentalne ekipe "CT Sport.Land. Niederösterreich Selle SMP - ST.Rich Bikewear" v izvedbi Pro. To je poletni komplet in več kot primeren za vse - od vročih poletnih dni do prijetnih pomladno-jesenskih vremenskih razmer, v tem primeru v kombinaciji z brezrokavnikom.

Konstrukcija je dobra, s ploščatimi šivi, in združuje tri različne vrste kakovostne tkanine (mreža pod pazduho, zračna tkanina na straneh in hrbtu ter udoben ovratnik). Rokavi so dolgi in segajo skoraj do komolcev. To je pomembno še posebej na spustih, saj ne občutiš podhladitve na zadnji strani nadlakti. "Pro cut" sedi ob telesu in lepo poudari silhueto. Elastični trak lepo drži majico, da ta ne leze gor. Zadrga po celotni dolžini omogoča dobro ventilacijo. Hrbtna stran majice ima standardno obliko s tremi žepi, vendar brez žepa z zadrgo ali odsevnih trakov, ki kazijo podobne komplete.Hlače so udobne in celodnevna vožnja v njih ni nikakršen problem. Z odstranitvijo vseh horizontalnih šivov na nogah so bistveno izboljšane. To pomeni, da se izjemno dobro prilegajo. Diskretni in široki gumirani trakovi ohranjajo vse na svojem mestu, ne da bi rezali ali pustili odtise na nogah. Podloga "7ORE" (sedem ur) je visoke kakovosti in je na "občutljivih območjih" debelejša. Posebej so pazili, da se blago ob robu podloge ne nabira ali povzroča neudobja. Med vožnjo pravzaprav sploh ne čutiš, da je tam.

Komplet je doslej brez težav preživel pet krogov "pretepanja" v pralnem stroju na "hitrih 30".

Za konec

Čas je, da se oddaljiš od vsakdanjega in navdušiš prijatelje in kolesarske navdušence (sledilce na družbenih medijih) s tem najnovejšim kompletom oblačil St.Rich. Rekli bodo, da ti dajejo prednost, a bodo v resnici občudovali tvoj kolesarki komplet, ki bo poudaril tvojo trenirano kolesarsko postavo.Podrobnejše informacije in naročila na matej@st-rich.it.

www.st-rich.it