GT je Zaskarja predstavil daljnjega leta 1991 in je bil skozi vse preobrazbe kolo za trial, kros, spust in še kaj. S svojim imenom si je prislužil kar nekaj svetovne slave, tudi z zmagami v svetovnem pokalu, čutil mnogo trpljenja pod rokami in nogami mojstra in legende triala Hansa Reyja in še kaj bi se našlo. Za modelno leto 2021 prihaja v novih oblačilih - tokrat kot trail kolo z udobnejšo, položnejšo geometrijo, kar nekaj hoda in seveda z značilnim dvojnim trikotnikom zadaj.



Na kratko

GTjev najnovejši dodatek k družini Zaskar ima končnico LT. Še vedno z ikoničnim zadnjim trikotnikom, a z agresivnejšo obliko, dvema modeloma Expert in Elite ter vedno s 130 milimetri hoda spredaj (proizvajalec pravi, da nanj lahko obesimo tudi vilice z 10 milimetri hoda več!). V obeh različicah ga spremlja prestavni sistem 1x12, kot krmilne cevi znaša prijetnih 66 stopinj, kot podsedežne cevi pa se ustavi pri 75 stopinjah.

Ne glede na velikost okvirja bo LT opremljen s 45 milimetrov dolgo krmilno oporo. Cevi ob verigi so dolge 450 milimetrov, na voljo pa bo v velikostih od S pa vse do XL. Cene naj bi se gibale med 1200 in 1500 evri.

LT v videu


Modelna paleta

Zaskar LT Elite
- Okvir aluminij
- Vilice SR Suntour Zeron 35, 130 mm
- Menjalnik in ročica Sram SX Eagle
- Kaseta Sram SX Eagle, 10-50t
- Zavore Shimano MT410
- Gonilka Sram SX
- Obročniki WTB ST i30, TCS 2.0
- Plašči WTB Breakout Comp DNA, 29x2,3”
- Potopna sedežna opora TranzX Dropper

Zaskar LT Expert
- Okvir aluminij
- Vilice RockShox 35 Gold RL, 130 mm
- Menjalnik in ročica Sram NX Eagle
- Kaseta Sram SX 10-50t
- Zavore Shimano MT410
- Gonilka Sram NX
- Obročniki WTB ST i30
- Plašči Maxxis Minion WT DC EXO, 29x2,5” DHF spredaj / 2,4” DHRII zadaj
- Potopna sedežna opora TranzX Dropper

Dodatne informacije najdeš na gtbicycles.com

Fotografije proizvajalec