Pred dnevi smo objavili prvo polovico od dvanajstih osnovnih nasvetov za razvoj gorskokolesarske turistične destinacije, božičnega darila podjetja Aliansa.

Prvih 6 najdeš tukaj:
Aliansinih 12 nasvetov za 12 mesecev

Tu je drugih 6:

Naj se počutijo kot doma
Gorski kolesarji imajo svojevrstne potrebe in pričakovanja, ki jih moramo prepoznati in preseči. Poleg razvoja specifične ponudbe za gorske kolesarje in dodatne infrastrukture morate razmišljati tudi o prilagoditvi obstoječe ponudbe, od kolesarjem prijaznega javnega prevoza do nastanitve z varnim shranjevanjem koles.

Razvijte močno znamko
Znamka je eno najmočnejših orodij, kar jih lahko uporabite za privabljanje gorskih kolesarjev. Znamke bodo pripomogle k čustvenim navezavam z obiskovalci, po njih se boste ločili od tekmecev, pri obiskovalcih pa najdejo posebno mesto. Posledično se znamk ne da kopirati, hkrati pa gradijo privrženost in zavednost.

Povejte svetu o svoji enkratni destinaciji
Če želite svojo gorskokolesarsko destinacijo uspešno predstavljati, morate govoriti jezik gorskih kolesarjev in enotno komunicirati na vseh področjih. Odvisno od svoje ciljne skupine morate izbrati prave komunikacijske kanale. Družbeni mediji delujejo pri vseh segmentih kolesarjev, a ne pozabite na dogodke, na združevanje z drugimi znamkami ter na ambasadorje znamke.

Vprašajte jih, kako še izboljšati ponudbo
Razvoj gorskokolesarskega turizma je neskončen, ponavljajoč se proces. Posledično morate vselej spremljati zadovoljstvo obiskovalcev, ugotavljati njihove potrebe in zahteve in jo skušati izpolniti. Z dobrim vpogledom v obiskovalce boste lahko predvideli nove trende in dovolj zgodaj prilagodili svojo ponudbo.

Sodelujte z drugimi destinacijami
Gorski kolesarji so lovci na avanture, ki lahko na svojih kolesih premagujejo velike razdalje. Zlasti tisti, ki se ne omejujejo na spust, med svojim dopustom radi skočijo od ene do druge destinacije. Zato je koristno sodelovanje z drugimi gorskokolesarskimi destinacijami v regiji, državi ali širše.

Začnite kolesariti
Če še ne kolesarite sami, si le priskrbite gorsko kolo in začnite! Le tako boste lahko zares skusili gorskokolesarsko razmišljanje in razumeli pričakovanja gorskih kolesarjev, ki se vam zdaj morda zdijo nenavadna. Tako boste razumeli gorske kolesarje, ob tem pa se boste še zabavali in naredili kaj za svoje zdravje.

Celoten dokument v angleškem jeziku dobiš na enteralliance.com

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.