Klasičnen termin, kot običajno start izpred pivnice Emonec na Vanganelski v Kopru. Zabave, druženja in seveda bicikliranja željni Tablaši in somišljeniki nekaj ur na tretjo soboto v mesecu decembru preživijo skupaj in tako okronajo pestro kolesarsko sezono. Za ene z "milijon" višinci in epskimi turami olajšano, za druge malo manj.  A najvažneje je, da na ta dan organizirano kolesari čim več ljudi. Tokrat se je številka vrtela okoli 100.

Petnajstič po novi trasi

Lepa trasa z nekaj asfalta, nekaterimi lahkimi in drugimi malo manj lahkimi in zaradi spolzke podlage kar tehničnimi vzponi ter dobrimi spusti je v sončni in decembrsko topli kulisi poskrbela za še eno prijetno izkušnjo. Če odštejemo nekaj padcev in zdrsov, predrtih zračnic ter blatna kolesa, lahko pod črto potegnemo - odlično.


In če citiramo tisto, kar je napisal Koko s Table, je šla pot vključno s časovnico nekako takole:

“Štart 9:30 Emonec - vzpon mestoma strm in cca 15 minut porivanja kolesa do Pomjana.
10:30-10:45. S Pomjana začne spust po kolovozu rahlo navzdol, potem pa singla bolj strma in vse vozno do Supotskega slapa (v katerem pa vode itak ni)
11:00. Navzgor do Koštabone je v začetku klanec bolj strm in nekateri bomo malo porinli bcikl, potem pa lagano športno do Koštabone.
11:30. Druženje ob jedači in pijači.
Ob 12:20-12:30 pa nadaljujemo prke vasici Puče, malo asfalta rahlo navzgor, poli pa na kontrabantarsko pot proti Pučam, ki pa je malo gori, malo doli. Iz Puč pa proti Padni, tu trasa poteka bolj po ravnem z malo asfalta vmes.
13:15 pa spust iz Padne do potoka Piševec, ko prečkamo potok se pot postavi navkreber in bo potrebno porinit kolo cca 20 m. Zavijemo desno in pelemo po kolovozu proti Šmarjam.
14:00 iz Šmarij spust v Koper po p_______i poti.
Cilj od 14:30 do 15:00. Mislim, da nekak tako sm planiru. Odstopanja pa v + ali - so dovoljena in ne bojo sankcionirana!!"


Vse se je končalo znotraj limitov in brez sankcij. Vreme je služilo, zdravje po večini tudi. Z nestrpnostjo pričakujemo 16. Predbožično, ki bo … 17.12.2016?

S fotoaparatom se je poza(i)baval Matej Hartman