Letošnje otoke smo pri mtb.si popestrili z dvema ekipama. Prvo, moško, sta setavljala Tomaž Mohorič in reporter Matej Hartman. Drugo, žensko, pa Maja Zavrl in Anja Plešnik. Slednjo si lahko sledil na družbenih omrežjih pod imenom mtb.si babe(s).

Punci sta se zelo dobro odrezali, saj sta preizkušnjo končali na skupno šestem mestu med dekleti, zadnjo etapo celo na petem. In to v družbi zelo dobrih tekmovalk v gorskokolesarskem maratonu.Kako sta se babe(s) odrezali, sta opisali kar sami:

Anja

To je bila res ena nora dirka, dirka na nivoju, kjer je s strani organizacije vse štimalo. Koncept dirke po otokih je res edinstven. Žal se je letos dirka preimenovala v 3 islands, ampak kljub vsemu je organizator imel rezerven plan in čez noč pripravil na Krku novo traso, ki je bila za moj občutek še lepša in boljša. Še enkrat vse pohvale organizatorju in prostovoljcem, ki so nam pripravili 4 nepozabne dni.Z Majo sva se na tekmi odlično ujeli, celotne etape sva prevozili skupaj, se med tekmo vzpodbujali, klepetali in uživali v razgledih. Edini problem nama je predstavljala gneča na spustih. Prvi dan sva si pri nekaterih le pridobile prepoznavnost, da so naju v naslednjih dneh spuščali predse. Verjetno pa še danes koga boli, da je moral na spustih pred sebe spustiti dve ženski.

Najini cilj, da dirko zaključiva skupaj, celi- brez poškodb in brez poškodovanih koles, je bil dosežen. S pozno prijavo na tekmo nama je ostal le dober mesec priprav. In s 6. mestom v kategoriji žensk ter 110. v skupnem seštevku sva zelo zadovoljni. Sedaj pa trenirat za 4islands 2018!Maja

3je otoki so absolutno dosegli vse, kar bi si od dirke lahko želela. Tehnična izvedba, trasa, konec koncev tudi vreme in seveda družba - vse je bilo perfektno! Z Anjo sva bili super ekipa. Poklopili sva se tako v tempu, kot tudi v muziki in smislu za urejenost sobe, pa še kakšen detajl, ki ni za javnost, bi se našel.Tehnični odseki so bili najini in kar se tiče štartov v treh boksih, sva imeli perfektno izhodišče prvih bojnih linij.
Fascinirana sem nad vzdušjem miksa bajkerjev vseh možnih narodnosti, navdušenjem nad traili, razgledi in organizacijo. Res smo uživali. Brez večjih incidentov. Najhujši del maratona je bila vrnitev v civilizacijo in v vsakdanje življenje.

Naslednje leto obvezna ponovitev. S kakim treningom več. Rezultat v absolutni uvrstitvi je bil fenomenalen, tiha želja je izpolnjena. V nadaljevanju sezone me tako čaka težko delo vzdrževati ta občutek. In ja, mislim da je čas, da končno prodam specialko.

Fotografije Matej Hartman

Preberi še:
Mitas 4 Islands: Finale na Lošinju, dve zmagi ter 3. mesto Slovencem
Mitas 4 Islands: Epska etapa - Cres, Calcit Bike Team odličen tretji
Mitas 4 Islands: Namesto Raba še enkrat Krk, Calcitovca četrta
Mitas 4 Islands: Pentlja po Krku končana, Slovenci odlični
mtb.si predstavlja: #babesmtbsi gresta na 4 Islands