Da se četverica v Sloveniji dandanes loti organizacije štiridnevne enduro dirke, ni mačji kašelj. Že ob misli na vsa soglasja in na vse (ne)potencialne partnerje, podpornike in pokrovitelje se večini stemni in gremo raje na kolo. Vesna, Primož (Figaro), Gašper in Mitja so se je vseeno lotili. Zdaj je za njimi prvi Trans Julius, ki je združil preizkušnje v Cerknem, Tolminu, na Soriški planini in Voglu. Za povrhu pa še prvi bohinjski outdoor festival.

V desetih mesecih organzacije so bili nad odzivi in podporo presenečeni. Nekje pozitivno, kje tudi negativno. Na koncu seveda niso bili sami, na prizoriščih so jim pomagali številni.

Vrhunci prvega TJ


Takšna enduro preizkušnja, pa naj ji rečemo dirka, izziv ali avantura, je veliko reči v enem. Za ene zares lov na stotinke, za večino pa aktiven dopust, po katerem rabiš še enega manj aktivnega. Zato je v veliki meri turističen produkt, predstavitev možnosti za kolesarjenje in druge aktivnosti ter še kaj. Naj gre v tem slogu dalje in se razvija! Tudi zaupanja na prizoriščih bo vse več, priključila se bodo nova, stezice bodo vse daljše in lepše …

Vesna je svoje doživetje organizacije opisala v blogu.

Imam močan občutek, da nimajo dovolj. Preden izvemo datum Trans Juliusa 2018, bo še nekaj usklajevanja, a bi bili presenečeni, če bo prav daleč od letošnjega. Pa še česa drugega se lotijo, so namignili. Več kmalu!

www.trans-julius.com

Fotogalerija

Fotografije Mitja Sodja (tudi uvodna) in Gregor Skoberne