Približno petdeset in trije električni, bi se glasil diskriminatoren opis udeležbe na sobotni sedemnajsti tradicionalni predbožični turi članov mtb Table. Dež in sneg nista obetala bogvekaj, a kdor je malo bolje preučil vremensko napoved in si lasti vsaj solidna oblačila proti mokroti od spodaj ter morebiti celo kakšen blatnik, je spokal in prišel.

Koko, ki zadnja leta daje jajca na tnalo za ohranjanje tradicije, je pripravil srednje dolgo (27,3 km), ne preveč plezalsko (770 v.m.) turo iz Hrastovelj čez Črni kal na stopnico, znano kot Kraški rob, in vrnitvijo čez Zazid. Sliši se podobno kot pred nekako enajstimi leti, a niti ni.


Po strmem vzponu na Črni kal, pojedini pri tamkajšnji cerkvi, poziranju pri utrdbi, malce burjice ob vonju sivke na izpostavljenem robu, prečkanju vrste luž, naraslih potočkov in hudourničkov, nekaj malega beline, nešteto postankih in tudi malo sončenja … smo prišli še do zadnje skalnate spustaške poslastice. In naposled tudi do pogrnjene mize na toplem.Meni udeležba uspeva bolj bienalno, tako da ne vem, če se vidimo na XVIII. ali XIX. izvedbi, ampak zagotovo se.

Povezave na fotogalerije še kar padajo v temo na Tabli.

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.