Zadnji trenutek se je sneg odločil, da morajo biti tudi letos Delnice bele. V noči pred tretjo izvedbo Generator Snow MTB race jih je prekril s tanko snežno odejo in ambient je bil tak, kot se za zimo spodobi.

Delnice so ostale bele, pot okrog Japlenškega vrha, po kateri so vozili tekmovalci, pa je hitro spremenila barvo. Kolesa skoraj stotinje tekmovalcev so že v prvem krogu sneg spremenila v rjavo plundro. A tekmovalci se niso dali in prevozili izbrano traso. En krog je pomenil 6 kilometrov, trije pa 18. Dirka je bila dobro označena in vsem je bilo jasno, kje morajo v naslednji krog in kdaj v cilj. Tik pred koncem daljše preizkušnje se je pokazalo še sonce in poskrbelo za lepo kuliso v cilju.Letos so bili tekmovalci res malo bolj blatni kot prejšnja leta. A prijazen črpalkar na bencinskem servisu je vsem dovolil pranje koles. Potem so se oprani in preoblečeni zbrali v dvorani na toplem obroku in razglasitvi rezultatov. Slovenci so se dobro odrezali in osvojili prva tri mesta na daljši trasi.


Pobeljene Delnice.

Dobro so se odrezali tudi organizatorji. Generator je spet pripravil lep dogodek. Z vrečko dobrodošlice, toplim kosilom in bogatimi nagradami so poskrbeli za tekmovalce. Ti pa se niso ustrašili vremenske napovedi in so s svojo udeležbo podprli delo organizatorjev. Zvjezdana, že imaš datum za Snow MTB race 2019?

Vrstni red

Foto: Osebni arhiv Denis Deželak

Preberi še kako je bilo na prvih dveh izvedbah:
Kako uspešnim rastejo delnice
Generator Snow MTB Race: Najstnik Jure prvi v Delnicah!

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.