V soboto je bila v zaledju slovenske Obale že 18. predbožična tura velike skupnosti foruma MTB tabla. Kdo ve, kolikokrat je bil doslej štart v Hrastovljah in je tura vodila čez Kraški rob? Gotovo kdo ve. Z okoli 20 km in 500 višinci ni bila med daljšimi. In tudi po udeležbi ne največja, a kakovost ostaja.

Uredništvo mtb.si tokrat tam ni imelo nobenega zastopnika. Gotovo bomo tam “v živo” prihodnje leto in še močneje leto za tem na jubilejni dvajseti, tokrat pa si nekaj vrstic in fotografij izposodimo pri poročevalki Denis Cindro:V letošnjem letu so tablaške predbožične ture dočakale svojo polnoletnost. Ta je namreč bila 18. po vrsti. Vsaka predbožična tura se kiti s svojim vremenom, bile so sončne, snežene, vetrovne ... in ta je bila tudi svojevrstna, oziroma svojevremenska - deževna, oblačna, meglena ... Zbralo se nas je (baje) 43 vztrajnih in na cilj je prišlo 43 veselih, mokrih in zadovoljnih pujskov :)

Med bajkanjem se mi je vseskozi motal po glavi en lep komad od The Doors - Riders on the storm:

"Riders on the storm
Riders on the storm
Into this house we're born
Into this world we're thrown
Like a dog without a bone
An actor out on loan"

Fajn je bilo, lepa in razgibana turca, tokrat so se nam razgledi skrili, jo bo treba ponoviti v lepših vremenskih razmerah :)Več fotografij

Tema na Tabli