Dan D petega Stone Lust 100 je bil 26. december, poročilo pa je prišlo z nekajtedensko zamudo. A nič ne de, organizator in deklica za vse Primož Gulin se je potrudil in vseeno oddal svojo izjavo ter prispeval še nekaj fotografij.

Udeleženci po večini zadovoljni, zabeležen le en DNF, oziroma odstop, a vsemu navkljub visoka udeležba na nepodprti dirki in zgolj ob spremljavi sledi GPX.Primož Gulin poroča:

“Po praznikih sem rekel, da napišem nekaj o zadnjem Stone Lust. Peta izvedba in rekordna udeležba. Na startu 36 kolesarjev, prijavljenih pa je bilo kar 45. Z razliko od lani se nas je vreme usmililo in na Trstelju smo imeli sonce, v dolini sicer megla, ma temperature pa super.

Letošnji absolutni zmagovalec nepodprte kolesarske pustolovščine, ki je bila dolga 99,9 kilometra, je mlad fant Nik Čemažar, ki baje vozi za Savo. Drugi je prišel v cilj Gregor Sikošek, takoj za njim pa Mitja Klavora. Na veliko presenečenje vseh je bil četrti v cilju ultramaratonec in udeleženec etapnih dirk Uroš Breški. Vsi štirje so vozili gorska kolesa, bili pa so tudi absolutno prvi štirje. Kot prvi na gravel kolesu bil v cilju Matej Kravos (sedmi absolutno), drugi Gregor Omejc, tretje mesto pa je zasedel naš cestni ultramaratonec Marko Baloh, ki se mu je trasa zdela prekratka, haha, a način tekmovanja se mu je zdel zanimiv. Prvi v kategoriji je dobil tudi božičnico!

Tudi v prihodnje bo Stone Lust ostal v okviru 100 kilometrov. Tekmovanje bolj pisano na kožo gorskim kolesom, čeprav sem progo podaljšal na račun zvitih balanc in odsek asfalta za 17 km, a vseeno so imeli ta dobri na gravel/ciklokros kolesih defekte! Po štartu sem s kombijem v zaprti varjanti spremljal udeležence do Kostanjevice na Krasu, tam pa je šlo potem tekmovalno naprej. Od tu dalje je udeležence spremljala gosta megla, ki se je ščistila komaj okoli Sežane. Letos je trasa udeležence popeljala do Lokve na Krasu, kjer je znamenita pršutarna. Škoda, ker zaradi megle udeleženci niso imeli čudovitega razgleda na tržaški zaliv.

Rad bi se zahvalil vsem udeležencem, Deš Flešu za podporo in zvestim sponzorjem Bimed, ABP sport in Reservoir Dogs, ki so mi zvesti vsa ta leta! Se vidimo letos na šestem Stone Lust 100."Obsežno fotogalerijo si lahko ogledaš na photos.google.com.

Avtor fotografij Bogdan Čučič