Vreme kot iz pravljice! 6. izvedba nepodprte makadamkarske dirke ni bila na sporedu konec decembra, kot je bilo to v navadi v preteklih letih. Razmere bi bile takrat res težke in prav je, da jo je organizator in deklica za vse Primož Gulin prestavil na drugi vikend v januarju. Pa tudi državno prvenstvo v ciklokrosu dan prej ni skoraj nič skakalo v zelje makadamkarskim užitkarjem.

Pestra udeležba, tako tistih z gorskimi kot tudi s kolesi ciklokros oziroma makadamkarji, je prišla na svoj račun, saj so bile temperature več kot primerne. Z nekaj manj kot 100 kilometri slovenskega in italijanskega Krasa se je spopadla tudi dama, ki je delala družbo dvaintridesetim moškim.


Eden redkih udeležencev na kolesih z zavitim krmilom je bil Uroš Breški.

Primož Gulin poroča:

“V nedeljo je na Trstelju šesto izvedbo Stone Lust 100 pričakal čudovit sončen dan. Vsi, ki so zjutraj prišli na Trstelj, so bili nad razgledom proti morju navdušeni. Ob pol devetetih smo začeli s prijavami in do 10. ure se je vpisalo dvaintrideset fantov in ena punca.

Glede na prijave po elektronski pošti sem mislil, da bo udeležba rekordna, saj je bilo prijavljenih 52 kolesarjev. A vseeno je bila druščina raznobarvna - od profijev do uživačev. Malo me je razočaralo število zvitih krmil, le pet grevlov je bilo na startu.

Nobenega od Pici Bici, ki so bili ponavadi redni gostje, in tudi našega Franka ni bilo. Ben, ob 10:05 zbor na parkirišču pod kočo. Na hitro sem povedal par nujnih informacij glede nevarnih odsekov in štart je bil ob 10:08. Kolesarje sem s kombijem v zaprti vožnji spremljal do Novela, tam pa je bil leteči start.

V tako lepem vremenu so imeli kolesarji kar nekaj čudovitih razgledov, edino na Napoleoniki pred Občinami je bilo polno pešcev, ki so negodovali nad mimovozom kolesarjev. V prihodnje se bom Napoleoniki izognil, vendar škoda, ker so lepi razgledi proti Istri.


Idejni vodja in deklica za vse. Primož Gulin.

Bogdan Čučič je kolesarje fotografiral v Nabrežini in mi sporočil, da so prvi rabili za prvih 28 kilometrov manj kot uro. Drugega informatorja sem mel v 
Orleku pri Sežani. Tam so šli prvi mimo malo pred 12. uro. Takšna časovnica je predvidevala prve udeležence v cilju okrog 13. ure in 20 minut. Prva dva sta nas skoraj presenetila, saj sta bila v cilju že ob 13:09. Ja, profiji res letijo!

Absolutno je zmagal Nik Čemažar (Sava Kranj). Drugi z nekaj metri zaostanka je bil njegov klubski kolega Jaka Primozič. Za celotno traso sta porebila 3 ure! Res hudo in to z gorskimi kolesi. Tretji je v cilj prišel Roberto Vidoni iz Nabrežine. Tudi on je jezdil gorsko kolo.

Četrti je bil Ella Carta, peti Srečko Križnič (Deš Fleš). Uroš Breški v kategoriji s kolesi ciklokros ni imel prave konkurence in je zabeležil zmago, absolutno je bil šesti. Pri ženskah je bila edina predstavnica Andreja Križnič (Deš Fleš).

Udeleženci so po vseh naporih na koncu uživali ob odlični joti s klobaso, za vegetarijance pa je oskrbnik koče pripavil špinačni strukelj. Se vidimo na naslednjem Stone Lust 100!”


Najhitrejša peterica z nagradami zvestih pokroviteljev.

Vrstni redi 

Obširno fotogalerijo si lahko ogledaš na photos.google.com

Avtor fotografij Bogdan Čučič

Lansko poročilo 
Stone Lust 100: Primoževo poročilo