Domačin David Valero (MMR Factory Racing) in Švicarka Ramona Forchini (JB Brunex Felt Factory Team) sta velika zmagovalca prve resne etapne preizkušnje v letošnjem letu. Ta je bila kategorije UCI S1.

Ramona je temelje zmage postavila že prvi dan, David pa v drugi etapi. Nato sta samo nadzorovala dirko do konca, a vse skupaj ni bilo tako lahko, kot se zdi na prvi pogled. Oba sta morala odbiti resne napade tekmecev in njuni zmagi do konca nista bili zanesljivi.Davidov najmočnejši konkurent je bil Nizozemec Milan Vader, ki sicer ni dobil nobene etape, bil pa je zelo konstanten pri uvrstitvah pod vrhom. Na tretje mesto je prišel Vaderjev kolega iz ekipe (KMC ORBEA), Francoz Victor Koretzky.

Ramoni je najbolj dihala za ovratnik Kanadčanka Emily Batty (Trek Factory Racing), ki je bila v vsaki izmed etap druga. Na tretje mesto se je uvrstila mlada Švicarka Jacqueline Schneebeli (JB Brunex Felt Factory), sicer svetovna in evropska prvakinja v krosu v kategoriji U19.


Iz osebnega arhiva

Štiridnevna dirka v okolici turističnega mesta Oropesa Del Mar je posrečeno sestavljena in je zato priljubljena tako pri profesionalcih kot pri amaterjih. Etape so nastavljene časovno in trajajo med tremi in štirimi urami. Že prva je namenjena spoznavanju terena, saj v 60 kilometrih preprede vse možne podlage. Druga je sicer nekaj krajša po dolžini, a bolj zahtevna in z nekaj tehničnimi vzponi in spusti. Tretja, najdaljša, je nastavljena na dva vzpona, z veliko vmesne ravnine in visoko povprečno hitrostjo. Zadnja pa je povsem plezalna, z zahtevnim desetkilometrskim vzponom na vrh Bartolo in spustom proti cilju, tudi preko plaže z mivko.

Dirka tudi ni za vsak okus, a vaš poročevalec se je kar zabaval, čeprav ni bilo lahko. Končna in edina slovenska uvrstitev je 269. mesto v skupnem seštevku in 15. v kategoriji 50+.

Vrstni redi

Mediterranean Epic na facebooku in na spletu - mediterraneanepic.com.

Foto organizator

Preberi še
Jutri se začne Mediterranean Epic